Kiro, Bajs ti je ime

Odlaskom bivšeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Kirina s te dužnosti mnogi su se pitali tko će nas uveseljavati u budućnosti.
Najviše izgleda sa titulu Kirinog nasljednika na mjestu svehrvatskog zabavljača puka ima novi ministar turizma Damir Bajs, donedavni župan Bjelovarsko-bilogorske županije.
U Jutarnjem listu(„papirnato“ izdanje, nisam našao na webu) izišao je razgovor s novopečenim ministrom Bajsom(Bajsem?) koji je s njim obavio Tomislav Krasnec. Razgovor je naslovljen

Na moru? Pa, bio sam samo u Hrvatskoj. Ne idem u hotele…

Evo dijela tog razgovora:

Kako izgleda privatno ljetovanje novog ministra turizma?
-Oduvijek sam smatrao da Hrvatska ima izuzetno puno lijepih lokacija i da su one, koliko god slične i krasne, zapravo različite. Zato sam nastojao, i još uvijek nastojim, svake godine ljetovati u drugome mjestu. Bio sam od Dubrovnika, Korčule, Hvara, pa do Istre, Poreča, Lovrana i Opatije-kaže Damir Bajs.
Gdje je ministar turizma putovao u inozemstvu?
-Pa, standardno: Njemačka, Austrija, Italija…Od prekooceanskih destinacija bio sam jedino u Americi. Prošle godine sudjelovao sam u „leadership programu“ američke vlade, dva tjedna sam bio na studijskom putovanju po Americi, u New Yorku, Washingtonu, Charlotteu i Lansingu. Svaki dan noćio sam u drugom hotelu. To su prilično standardizirani, korektni hoteli. Ali jednom smo čekali sat vremena da se uopće upišemo na recepciji. To se kod nas u Hrvatskoj nikad nije dogodilo. Mislim da su naši hoteli bolji-kaže ministar Bajs.
No, na pitanje da nam kaže imena pet najboljih hotela koje je posjetio u Hrvatskoj, ministar turizma se nije mogao sjetiti.
-Onaj hotel u Opatiji…-počeo je ministar turizma.
-Millenium?-pokušali smo pripomoći.
-Da, Millenium, to je očito hotel po najnovijim standardima.
-Možda neki u Dubrovniku?
-U Dubrovniku nikad nisam odsjedao u hotelu. Ali bio sam na kavi u onom…Dajte mi pomozite.
-Excelsior? Dubrovnik Palace?
-Mislim da je Excelsior…Onda hotel Kolovare u Zadru, to je jedan jako lijep hotel. Zatim, Istra ima krasne hotele. Meni se svidio hotel Plavi u Poreču, iako nije visoke kategorije, ali nekako ljudi i to…Zadnje gdje sam odsjeo bilo je u jednom malom obiteljskom hotelu na Krku. Kako se zove mjesto odakle je kardinal Bozanić? Da, Vrbnik. Mali hotel, ne mogu se sad sjetiti imena.

Vrli, novi ministar turizma ne odsjeda u hrvatskim hotelima. Ako u kojem prenoći onda ne zna kako se hotel zove, a eto, ne zna ni u kojem mjestu se nalazi hotel u kojem je noćio. Ali kaže da misli da su naši hoteli bolji od američkih. U kojima je danju noćio.

Glas narodni:

U hotelu noćim ja i danju,
blago meni u mome neznanju.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s