Crveni karton obojici

Nismo dobili Euro2012. Nije mi ni žao. Jest malo neugodno što smo dobili 0 glasova, ali vjerojatno naša kandidatura nije ni zaslužila više.
Prije nekoliko mjeseci Vlatko Marković nas je uvjeravao kako nema nikih problema i da je on uvjeren da ćemo dobiti organizaciju europskog nogometnog prvenstva. Toliko uvjeren da će dati ostavku u slučaju neuspjeha. Pričao je još da ima on prijatelja u UEFA-i koliko hoćeš i da on svakodnevno kod njih lobira. Mjesecima, a pogotovo 10 zadnjih dana pred odluku, bili smo bombardirani neizmjernim optimizmom. Spominjale su se knjige od 13 000 stranica koje smo pripremili za kandidaturu. Sve smo napravili.
Osim stadiona, cesta, željeznice, hotela…
Nisam čuo ni da netko spominje otkud bi se namakla sredstva za organizaciju. Nogomet, uz izuzetak A reprezentacije, nam je katastrofalan. Klubovi nam ispadaju od predstavnika Albanije, Cipra i drugih sličnih nogometnih velesila. Nogometne menadžere ubijaju na ulazima zgrada gdje stanuju. Neki imaju sreću pa budu samo provozani u prtljažniku, malo im se zaprijeti oružjem da bi prodali igrača. Ima svašta u našem nogometu. Osim nogometa.
Jednom rječju jad. Ali imamo vrhunskog lobistu Markovića. Koji lobira.
E, upravo lobiranje je ono zbog čega je premijer doktor Ivo Sanader digao frku protiv Markovića. Jer ono što Sanader radi po pitanju ulaska Hrvatske u EU je isto kao i kod Markovića, lobiranje bez pokrića. Isijavanje optimizma za kojeg nema realnog oslonca.
Reforma pravosuđa se svela na 3 godine za jedan joint, gospodarstvo je opet uronilo u nelikvidnost, gospodarski rast promijenio ime u gospodarski pad, vanjski dug probio granicu od 30 milijardi, policija puca po građanima koji su došli po osobnu iskaznicu, rijetko koji ministar nije upleten u neku korupcijsku aferu, glasnogovornik Vlade morao dobiti povišicu zbog količine opravdavanja Vlade…ma ima za cijeli roman.
Sanader je u frci, narod je prokužio Markovića, a kako je riječ o identičnoj igri, zaključuje da je i on prokužen.
A prokužen je, itekako.

Glas narodni:

Druže Vlatko, bio si u krivu,
daj ostavku i povedi Ivu!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s