Ima ih koji znaju

SDP je odlučio udarati ritam ovogodišnje kampanje.

Prošlog ljeta su organizirali tematsku konvenciju koja je bila posvećana radničkim pravima. Sjećam se da su im se mediji izrugali. Niti godinu dana kasnije, naziru se oblici nečeg konkretnog izniklog na zaključcima te konvencije.
Prije 10-ak dana SDP je predstavio i svoju gospodarsku strategiju. Ili preciznije, ciljeve svoje gospodarske strategije. Autor strategije, Ljubo Jurčić najavljuje iznošenje konkretnih mjera nakon javne i stručne rasprave.
To je nešto što se događa po prvi put na ovim prostorima. Jedna stranka, osam mjeseci prije izbora, predstavlja ciljeve svoje strategije i poziva stručnu i svu ostalu javnost da kaže svoje mišljenje.

Nakon predstavljanja ciljeva, bilo je gunđanja i ismijavanja sa više strana. Čačić je npr. rekao da je to čista demagogija, pa je nakon nekoliko dana govorio da je SDP-ova strategija ista kao i HNS-ova.
HSLS je jedan dan napao određene predložene ciljeve, da bi ih već sutra svesrdno podržao. Oni kažu da i oni imaju program i da im ga radi Davor Štern. O njihovom programu ne znamo previše.
HDZ se uobičajeno bahati da je njihov program najbolji, kao da smo slijepi i ne vidimo što to oni ove četiri godine rade. Njihov vječiti slogan je: Z(n)a se

Cijela zainteresirana javnost je šokirana SDP-ovim potezom. Naviklo se naše društvo na galamdžijske kampanje, pa se, logično, ne snalazi u jednom potpuno novom pristupu.
Iz SDP-a najavljuju predstavljanje i ostalih provedbenih politika koje su pripremili. Ja osobno jedva čekam da vidim o čemu se radi.
Hoće li SDP pripremiti još jedan šok za javnost i pokazati da su itekako radili otkad su u oporbi? Vjerojatno da. Sve što su najavili unazad nekoliko mjeseci i učinili su. Djeluju homogeno, samouvjereno i očito jako dobro pripremljeno.

Još je jednu stvar SDP pokazao ostatku političke scene. Gostujući u emisiji kod Stankovića, Ljubo Jurčić je izrekao jednu zanimljivu stvar. SDP planira do jeseni predstaviti svoje provedbene politike i ponuditi ih biračima, a iz tima koji radi na tim politikama će se iznjedriti ekipa za novu Vladu, a među njima i premijer. Dakle, opet novi pristup.
Dok se drugi traže i lutaju, SDP je već napravio golem korak prema izbornoj pobjedi.

Glas narodni:

Doktor Ivo, radio si sranje,
stižu ljudi koji znaju znanje!

One response to “Ima ih koji znaju

  1. Pingback: silverci

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s