Hapsi sve!

U nedjelju 01.10.2006. stupio je na snagu zakon koji omogućuje državi da klinca kojeg uhvati s jointom spremi na 15 godina robije.
Osim dr.Sakomana nisam primijetio da se itko oglasio tim povodom. A i za dr.Sakomana su učinili gotovo sve da mu poljuljaju ugled, e da se ne bi nitko obazirao na ono što on govori.

Prije 10-ak godina to bi se tretiralo kao prekršaj, platila bi se novčana kazna, klinac ili klinka bi imali neugodno iskustvo s policijom i to je to. Mogli su nastaviti normalno živjeti.
Onda je nekome palo napamet da bi se statistike u otkrivanju kaznenih djela mogle popraviti na način da se posjedovanje lakih droga tretira kao kazneno djelo. Pošalju policiju u grad i oni vode 20-ak kriminalaca. Čiji je jedini grijeh mladenačka radoznalost i želja za eksperimentom ili dokazivanjem u društvu.
Sad se otišlo korak dalje. Nije dovoljno što ćemo nekom klincu uništiti život šaljući ga u zatvor, nego ga moramo kazniti, kao da je najgori ubojica i silovatelj, kaznom dugotrajnog zatvora.
A treba znati i da je minimalna kazna za posjedovanje lakih droga, po novome, 3 godine.

Dakle, klinac iziđe navečer van i nađe se sa svojim društvom. Netko iz toga društva ga ponudi jointom. Klinac ne želi ispasti pi… pred prijateljima i prihvati ponuđeni joint. Uleti policija i naš klinac ide od 3-15 godina u zatvor.
I?Nikome ništa. Mi svi skupa mirno gledamo kako nam zatvaraju djecu zbog nečeg tako bezazlenog u odnosu na ono što su u stanju učiniti oni koji su donijeli takav zakon. A u stanju su svašta. Zar ne?

Gospodo vladari, hvatajte prave kriminalce.
Ostavite nam djecu na miru!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s